“Caddenin karşısındaki bodegadan hep greyfurt alırdım”

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
“Caddenin karşısındaki bodegadan hep greyfurt alırdım”
iş başı yapmak

Sevgili günlük:

20’li yaşlarımın başındayken Park Slope’ta bir kafede çalışıyordum. Sabah 4:30’da karanlıkta işe gider, Clinton Hill’deki dairemde siyah spor ayakkabılarımı bağlar ve güne hazırlanırken helal kamyonların yanından güçlükle geçerdim.

Vardiyama başlamadan önce her zaman sokağın karşısındaki bodegadan bir greyfurt alırdım. Tezgahtaki adam beni kocaman bir gülümsemeyle karşıladı, sıcaklığı sabah yürüyüşünden kalan bitkin duyguları alıp götürdü.

zaman aşımı? sorardım

Evet derdi. Giriş?

Evet derdim.

Sonra bana her gün bir mantra gibi şarkı söyledi, “Sen güne başla… ben de benimkini bitireyim!”

– Annabelle Lewis

Kapatmak

Sevgili günlük:

Şehir merkezine giden kalabalık bir M11 otobüsündeydim. Boynunda bir sürü altın takı ve yürüteçinde müzik seti olan uzun boylu bir adam arabaya bindi ve bir koltuk buldu. Yüksek sesle müzik çaldı ve ritme göre hareket etti.

Şoför, “Lütfen müziği kapatın,” diye seslendi.

Cevapsız.

“Müziği kapat,” dedi şoför, bu kez daha yüksek sesle.

Adamın yanında oturan insanlar, lütfen sesi kısın diye fısıldadı.

Gitme

Sonunda sürücü yetmişti.

50. Cadde durağında dururken “Bu otobüs artık çalışmıyor” diye bağırdı.

Yürüteçli ve getto patlatıcılı adam dışında herkes dışarı çıktı. Hepimiz orada durduk ve bundan sonra ne olacağını görmek için bekledik.

Huzursuz olmaya başlamıştım. Whitney’deki Edward Hopper sergisini görmek için bazı arkadaşlarla buluşacaktım ve müzeye gitmeden önce öğle yemeği yemeyi planlamıştık. Trafik yoğundu; Görünürde uygun taksiler yoktu.

Otobüse bindim ve şoföre neyi beklediğini sordum.

“Polis” dedi.

“Otobüsten inmesi için adama yirmi dolar teklif etsem sorun olur mu?” diye sordum.

“Tabii,” dedi sürücü. “Deneyebilirsin.”

Yaptım.

“Teşekkürler büyükanne,” dedi yürüteç ve getto patlatıcısı olan adam. 20 doları cebine attı ve otobüsten indi.

Diğer yolculara uçağa binmelerini işaret ettim ve yola koyulduk.

Whitney’de indiğimde şoför bana teşekkür etti ve onun otobüsüne her bindiğimde ücretin bedava olduğunu söyledi.

Sergi heyecan vericiydi.

— Phyllis palmiyesi

Rastgele kahve dükkanı

Sevgili günlük:

Hafta sonunun çoğunda yataktan çıkamadım. Üşütmüştüm, bu yüzden hasta olduğum için değildi. Sadece dünyadan ciddi bir korumayı özlemiştim.

Üniversite için New York’a taşındığımdan beri, baskı ve baş dönmesi duygularıyla mücadele ettim. Her gün aşılmaz gelmeye başlamıştı ve ben düşüyordum.

Bir tür rehabilitasyon ve topraklama için çaresizce sık sık yaptığım şeyi yaptım: Google Haritalar’a baktım ve hiç gitmediğim rastgele bir kafe seçtim.

SoHo’ya yaklaşık bir mil yürüdüm ve endişeyle renkli küçük mağazaya girdim. Oradaki tek müşteri bendim.

Tezgahın arkasındaki arkadaş canlısı bir kadın beni karşıladı. Ona siparişimi verdim ve etrafımdaki desenli duvarlardaki resimlere hayran kaldım.

“Burayı seviyorum,” dedim sessizce kendi kendime.

Tezgâhın arkasındaki kadın beni duydu.

“Öyleyse hayatım,” dedi, “Uğramana çok sevindim.”

– Anne Schwanke

karışık

Sevgili günlük:

Manhattan’a giden yoğun bir R trenindeydim. 36. Cadde istasyonuna girdiğimizde, trenlerden inip aktarma yapmaya hazırlanan genç bir kadın, çantasının askısını genç bir adamın iPod’una dolanmış halde buldu.

Kadın durağı kaçırmamak için aceleyle teli çözdü ve genç adama D’ye transfer olup olmayacağını sordu.

“Evet,” dedi.

Ve hala birbirlerine bağlı olarak, kapılar açılır açılmaz peron boyunca hızla ilerlediler.

— Kathleen Scarola

İyi karar

Sevgili günlük:

Arabamı birkaç yıl önce bir gün Houston’ın güneyindeki Ludlow Caddesi’ne park ettim. Oraya dönerken, önümdeki küçük boşluğa başka bir aracın sıkıştığını fark ettim.

Koltuğumda hâlâ zamanım olduğunu fark ederek gösterge panelimden park fişini aldım, az önce önümde park etmiş olan araca yaklaştım ve bileti şoföre uzattım.

Ayrılmak için arabama döndüğümde, sürücü benden beklememi istedi. Arka kapıyı açıp içeri girdi. Bana yaklaştı ve biraz kullanılmış bir beyzbol topu verdi.

“Park zamanı için teşekkür ederim,” dedi. “Ben yarı profesyonel bir hakemim. İyi günler.”

– Don Leening

Okumak tüm son girişler ve bizimki Gönderim Yönergeleri. Bize e-posta ile ulaşın günlük@Haber veya takip et
@NYTMetro Twitter’dan.

Agnes Lee’nin çizimleri