Bu EV sahibi arabasını seviyor

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
Bu EV sahibi arabasını seviyor
Günaydın Elektrikli araçlar artık zengin çevreciler için bir niş değil. “Ucuz bir erken benimseyici” olduğunu söyleyen ve kullanılmış bir elektrikli araç satın alan bir sürücüyle tanışacağız

Robin Shulman Agueros’u okumak 75 kelimeden fazla sürmedi. John Sibley adlı bir EV sahibinden gelen bir söz ilgimi çektiğinde New York bölgesinde EV satın alan insanlarla ilgili hikaye: “Ben ucuz erken benimseyen benim.” Bu, bir EV’ye sahip olmakla ilgili pratik soruları gündeme getirdi. Klasik bir arabanız varken benzine kıyasla elektriğe ne kadar harcıyorsunuz? Elektrikli araç kullanmak farklı mı? Şarj istasyonu bulamadan pilinizi bitirme korkusuna ne dersiniz?

Aynı zamanda kullanılmış bir elektrikli araç satın alan tanıştığım ilk kişiydi. Otoparklardaki şarj istasyonlarında EV sahipleriyle konuştum. Bunu aslında geçen yıl tatilde yaptım, ancak herkesin 70.800 dolardan başlayan Audi e-tron gibi şarj olan pahalı arabaları var. Bu, Sibley’nin ödediği fiyata üç adet kullanılmış Chevrolet Cıvata satın alırdı. Analistler, ortalama bir elektrikli aracın maliyetinin yaklaşık 60.000 ABD Doları olduğunu ve bunun Aralık 2022’deki yeni bir aracın ortalama fiyatından yaklaşık 11.000 ABD Doları daha fazla olduğunu söylüyor.

EV tartışmasına hakim olan Tesla, daha uygun fiyatlı araçlar üzerinde çalışıyor ve bunları üretmek için Meksika’da bir fabrika kurmayı planlıyor. Ancak elektrikli araçlar üzerine çok araştırma yaptığını söyleyen Sibley, bana hiç Tesla kullanmadığını söyledi. Öte yandan, artık mutlu bir şekilde kullandığı elektrikli aracı, blok çevresinde test sürüşü bile yapmadan satın aldı.

Broadway şovlarında çalışan ve Goshen, NY’den işe gidip gelen bir ses mühendisi olan Sibley’nin bana söylediği şey buydu. Sohbete, eskiden ne kullandığı ve elektrikli aracını nasıl bulduğu hakkında konuşmasını isteyerek başladım.

Harika bir araba olan bir Toyota Prius kullanıyordum ama ömrünün sonuna yaklaşıyordu. Üzerinde 200.000 km’den fazla yol kat etti. Benim banliyömdü. Benzinde harika olsa da – sürekli olarak galon başına 42 milin üzerinde yol kat ettim ve günlük işe gidip gelme yolum 130 mil – yine de haftada üç kez benzin doldurdum ve haftada en az 100 dolar harcadım.

Elektrikli arabalardan büyülenmiştim ve Bolt’u muhtemelen ucuz bulabileceğim bir model olarak tanımlamıştım çünkü General Motors büyük bir geri çağırma yaşıyordu. zorundaydılar 2017 ile 2022 arasında üretilen herhangi bir Cıvatadaki pili değiştirin. Bayilerle bir süre telefonda görüştüm. Uzun bir süre, “Bir Bolt’umuz var ama pili değiştirilmediğinden size satamıyoruz” cümlesi vardı.

Son olarak, geçen yılın Şubat ayında, 17.000 millik bir 2017, hemen kiralamadan 21.000 dolara çıktı. Bayiyi aradım ve aynı cevabı bekledim. Aküyü yeni değiştirdik sıfır gibi dediler arabayı telefonla aldım. Hiç araba kullanmamıştım, onu alana kadar hiç binmemiştim. Hoşuma gitmezse nefret edersem paramı geri alabileceğimden oldukça emindim. Ama sevdim.

Maryland’deydi. İlk elektrikli arabamla eve ilk yolculuğum, halka açık şarj istasyonlarında gezinmeyi içeriyordu. O zamanlar korkutucuydu ama düşündüğümden daha kolaydı. Uygulamalar var – en büyüğü PlugShare — Halka açık tüm şarj cihazlarının listesi. Bir harita yaptım ve bitmediğimden emin olmak için kilometremi çok muhafazakar bir şekilde planladım.

Sadece bir kez durmak zorunda kaldım. Yaklaşık 45 dakika sürdü. Pennsylvania alışveriş merkezindeki Charger’ın olduğu bir Çin restoranında durup yemek yedim. Eczanenin arkasında bir dizi şarj cihazı vardı. Eve iyi yaptım.

Evde nasıl şarj edeceğimi ve bunu yapmak için neye ihtiyacım olduğunu bulmak için biraz zaman harcadım. İstediğiniz şeye 2. seviye şarj denir. Bu, fişi takmak için bir elektrikçi çağırmak anlamına geliyordu. Sahip olduğum fiş, genellikle RV bağlantıları için kullanılır. Kurutma tapasına çok benzer. Önceden biraz araştırma yaptım, bu yüzden santralimin bunu kaldırabileceğini biliyordum ve şansım yaver gitti: Elektrikçi için 300 $ ve arabaya bağlanan 2. Seviye şarj cihazı için 350 $ ile kurtuldum.

Elektrik faturam kesinlikle arttı, ancak elektrik şirketlerinin yoğun olmayan şarjı teşvik etmek için indirim sunduğu New York’ta, kullandıkça öde faturalandırma hakkım olduğunu ve bu nedenle ücretimin büyük ölçüde düştüğünü öğrendim. gece, arabamı park ettiğimde şarj oluyor.

Şarj edilecek bir araca sahip olmak elektrik faturama her ay yaklaşık 100 $ ekledi ve bu, haftada beş ila altı gün, günde 130 mil sürmek anlamına geliyor. Çok para biriktiriyorum ve sürmek çok eğlenceli.

Bolt, bir elektrikli araba için özellikle hızlı sayılmaz, ancak sahip olduğum en hızlı araba. Sıfırdan 60’a 5.5 saniyeye yakın bir yerde, Prius’umun bunu yapması yaklaşık 12 saniye sürer. Sürmek için eğlence aramıyordum, pratiklik arıyordum ama duyarlı, hızlı ve çok iyi yol tutuyor. Yoldaki trafikte açılan herhangi bir küçük boşluğa yönlendirebilir ve hızlanabilirsiniz.

Sık sık arkadaşlarımla binerim. Sürmesine izin verdiğim insanlar, ne yapmaları gerektiği hakkında tartışmak zorunda değilim, sadece devam ediyorlar ve gidiyorlar. Diğer herhangi bir araba gibi hissettiriyor.

Hava durumu

40’lı yılların ortalarında çoğunlukla güneşli bir güne dönüşen bulutlu bir gün bekleyin. Akşam parçalı bulutlu, sıcaklık 20’li derecelere kadar düşecek.

İKAMELİ OTOPARK

Bugün ortaya çıktı (Purim).

New York’tan son haberler

Sevgili günlük:

Arkadaşım doğum günüm için Flushing’de bir konaklama hafta sonu planlamıştı. Tüm arkadaşlarımızı destansı bir ziyafet gecesine davet ettik.

New World Mall yemek alanında mala kuru çömlek ve çıtır domuz köfteleriyle başladık. Çabucak doldurdum ama Ganesh Tapınağı’na yaptığım yürüyüş sırasında ünlü Dosas ve Uttapam’lara yer açmayı başardım.

Sonraki: geniş bir açık alana sahip yerel bir barda içecekler. Kore barbekü yemeğimize hazırlanmak için tek bir bira içtim ve suya geçtim.

Hayal kırıklığına uğratmadı ve Mapo’nun imzası olan galbi (ve tabii ki çok sayıda soju) yanında sonsuz banchan ile muamele gördük.

Sırada tabii ki karaoke vardı. Nicki Minaj, Abba, Billy Joel’e saatlerce şarkı söyledik.

“Bu çılgınlık,” diye söze başladı arkadaşım, “ama ben yiyebilirim…”

Yirmi dakika sonra Hahm Ji Bach’ta kimchi ve domuz yağı yiyorduk. Hala yemek yediğime inanamıyordum.

Ertesi sabah daha da zorladık ve Asian Jewels’ta dim sum için oturduk. Diğer arkadaşlarımız da aramıza katılarak enerjimizi ve iştahımızı artırdı. Shu mai ve turplu kek tabakları belirdi ve sonra bulanıklaştı.