“Bir sabah işe geç kaldım ve taksiye binmeye karar verdim.”

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,216
0
0
“Bir sabah işe geç kaldım ve taksiye binmeye karar verdim.”
Son tarife

Sevgili günlük:

Bir sabah işe geç kaldım ve nadir bir lüks olan taksiye binmeye karar verdim. Yerleştim ve şoförle hoş sohbetlerde bulunduk. Son yolcusu olduğumu söyledi.

Eve gidip biraz dinlenebileceği için heyecanlı olması gerektiğini söyledim.

“Anlamıyorsun,” dedi doğrudan yola bakarak. “Sen benim bu günkü son yemeğim değilsin. Sen benim sonsuza dek son yolculuğumsun.”

45 yıllık taksi şoförlüğünün ardından o gün emekliye ayrıldığını anlattı.

Beni Yukarı Batı Yakası'ndan Doğu Harlem'e götürürken kariyerini ve yanında götürdüğü birçok ünlü yolcuyu hatırladı.

Gideceğim yere vardığımızda kendisine son yolcusu olmaktan onur duyduğumu söyledim ve kendisine iyi şanslar diledim. Gülümsedi, sayacını kapattı ve uzaklaştı.

—Diane LaGamma

Boş koltuk

Sevgili günlük:

Bir gün metrodaydım ve tren pek kalabalık değildi. Mutlu bir şekilde bir koltuk buldum ve yanımda boş bir koltuk vardı.

Bir sonraki durakta 60'lı yaşlarında bir kadın bindi ve boş koltuğu gördü. Yanıma yürüdü, arkasını döndü ve dikkatlice kucağıma oturdu.

Ben bir şey söyleyemeden ayağa kalktı ve oturduğu gibi dikkatle arkasını döndü.

“Çok üzgünüm” dedi. “Yanlış hesaplamış gibiyim.”

—Nancy I. Klein

Yargı

Sevgili günlük:

1953 yılında, 20 yaşımdayken, uzun süredir hayalini kurduğum bir hayali gerçekleştirdim ve Ohio'dan New York City'ye taşındım.

Yeni şehrimin yaşamının bir parçası olmayı gerçekten istediğim için potansiyel jüri üyesi olarak kaydoldum.

Birkaç yıl sonra bir hukuk mahkemesinde jüri üyesi olarak görev yapmak üzere çağrıldım. Tek kadın bendim.

Dava, Automat kafeteryalarının işletmecisi Horn & Hardart'a karşı açılan tazminat davasıydı. Salatasında solucan bulduğunu iddia eden bir kadın tarafından getirilmişti. Solucanı bir yılı aşkın süredir delil olarak dondurucuda saklamış ve mahkemeye sunmuştu.

Uzun boylu, koyu saçlı, orta yaşlı, gürleyen bir sese sahip bir adam olan yargıcın, kendi Orta Batı aksanını silmekte çaresiz olan bu eski Ohio sakini için etkileyici olan gerçek bir New York aksanı vardı.

Davacının solucanın bulunmasından dolayı son derece üzüldüğünü ifade etmesinden sonra hakim, “Ek A, yani da woim”in jüriye dağıtılmasına karar verdi.

Sonra durakladı ve gülümseyerek ve başını sallayarak bana şöyle dedi: “Bayan hariç.”

Başımı sallayarak itiraz etmeye çalıştım ama solucanı taşıyan tezgahtar yanımdan geçip gitti.

Jüri odasına döndüğümüzde, hiç kimse davacının gerçekten de salatada solucan bulduğundan şüphe duymuyordu, ancak bunun ona yaşattığı iddia edilen acıdan etkilenmedik.

Rahatsız edici solucanı isteyerek, hatta belki de hevesle çıkarıp, peçetelere sararak eve taşımamış ve dondurucuda saklamamış mıydı?

Yaptığımız istişarenin ardından, oybirliğiyle davacının lehine karar verdik ve onun yasal masraflarını Horn & Hardart'tan almasına izin verdik, ancak kendisine yalnızca 1$ tazminat ödenmesine hükmettik.

— Alix Kates Shulman

Cevap

Sevgili günlük:

Bu, yıllar önce, gerçek kişilerin aramaları yanıtladığı ve mesaj aldığı bir telesekreter makinesine hala güvendiğim zaman oldu.

West 71st Street ile Broadway'in kesiştiği noktada, dairemin yakınındaki McDonald's'taydım. Her zamanki gibi kuyruk vardı. Tezgahta önümdeki adamın sipariş vermesi sonsuza kadar sürdü.

“Bu kadar uzun süren ne?” Sıktığım dişlerimin arasından zorlukla duyulabilecek bir ses seviyesinde sessizce mırıldandım. “Hadi.”

Adam arkasını döndü.

“Hey, sen Kevin Goldman'sın” dedi. “Sesini tanıyorum. Telesekreterinizde olacağım ve mesajlarınızı aldığınızda konuşacağız.”

Yemeği geldi ve biraz beceriksizce sipariş vermek için öne çıktım. Kısa bir süre sonra bir telesekreter satın aldım.

—Kevin Goldman

Sisli gün

Sevgili günlük:

Birkaç yıl önce yağmurlu, sisli bir günde 10. Cadde'de bir taksi çevirdim. Kaldırıma doğru döndü ve kayarak durdu. İçeri girdim.

Sürücü trafiğe daldı, silecekleri ön cama yağan yağmuru siliyordu.

Koltuğuma yaslanmaya başladım ama sürücünün direksiyona bir gazete serdiğini ve onu okuduğunu fark ettiğimde tekrar oturdum.

Şaşkınlıkla öne doğru eğildim.

“Yola bakmanın bir sakıncası var mı?” dedim.

“Merak etme.” dedi başını kaldırmadan. “Daha önce görmüştüm.”

–Douglas Pennington

Okumak tüm güncel girişler ve bizim Gönderim Kuralları. Bize e-posta yoluyla ulaşın diary@Haber veya takip et
@NYTMetro Twitter'dan.

İllüstrasyonlar Agnes Lee'ye ait