Barnard College Florida Hukuk Dekanını yeni başkan olarak atadı

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
Barnard College Florida Hukuk Dekanını yeni başkan olarak atadı
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en önde gelen kadın kolejlerinden biri olan Columbia Üniversitesi Barnard Koleji Perşembe günü yaptığı duyuruda, Florida Üniversitesi Levin Hukuk Fakültesi dekanı Laura A. Rosenbury’yi yeni başkanı olarak seçtiğini duyurdu.

Bayan Rosenbury, 2015 yılında Florida, Gainesville’deki Levin Hukuk Fakültesi Dekanı olarak görev yapan ilk kadın oldu. Ayrıca feminist hukuk teorisi, işyeri ayrımcılığı ve aile hukuku dersleri verdi.

Bayan Rosenbury bir röportajında ”Toplumsal cinsiyetin inşasında hukukun rolünü inceleme konusunda uzun bir geçmişe sahip bir akademisyen olarak, toplumsal cinsiyeti tüm karmaşıklığıyla inceleyen uzun bir geçmişe sahip bir kurumun parçası olmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi. .

Bayan Rosenbury, Sian Beilock’un Dartmouth College’a ilk kadın Başkan olarak katılmak üzere istifa ettiği 1 Temmuz 2023’te Başkan olarak atanacak. Bayan Beilock, 2017’den beri Barnard’ı yönetmektedir.

Barnard, New York City’de kadınlara derece sunan ilk kolejdi ve başkanı olarak her zaman bir kadın olmuştur.

Amerika’nın üniversite kampüsü hakkında daha fazla bilgi

Şimdi New York City’deki diğer en iyi okullar da onların örneğini takip etti: Kısa bir süre önce, Barnard’ın 1889’da kurulduklarından beri ilişkili olduğu New York Üniversitesi, Fordham Üniversitesi ve Columbia’nın başına geçmek üzere kadın başkanlar seçildi.

Barnard’ın Mütevelli Heyeti Başkanı Cheryl Milstein yaptığı açıklamada, “Laura’nın atanması, kadınların güçlendirilmesine adanmış bir yaşam ve kariyerin doruk noktasıdır.” Dedi.

Barnard, Bayan Rosenbury’nin Florida Üniversitesi’nde bir büyüme dönemini yönettiğini, 100 milyon dolardan fazla bağış topladığını, 39 yeni öğretim üyesini işe aldığını ve başvuru sayısını yaklaşık yüzde 200 artırdığını söyledi.

Florida’nın kürtaj, LGBTQ hakları ve okullarda ırk ve ayrımcılığın nasıl öğretildiği gibi konularda gergin siyasi mücadelelere sahne olduğu bir dönemde bir devlet üniversitesinde yönetici ve feminist akademisyen olarak görev yaptı. Gainesville’deki liderliğine rehberlik eden değerlerin ona Manhattan’da rehberlik edeceğini söyledi.

“Uzun zamandır çoğulculuğun ve tüm bakış açılarının tartışıldığı, teşvik edildiği ve beslendiği toplulukları geliştirmenin savunucusuyum” dedi. “Çoğulculuğa olan bu bağlılık burada Florida Üniversitesi’nde bana çok yardımcı oldu ve Barnard’da da bana çok yardımcı olacağını düşünüyorum.”

Bir röportajda, “Florida’da siyaset, medyada sıklıkla tasvir edilenden çok daha incelikli” dedi.

“Devletin desteğiyle hukuk fakültesinde ilerlerken gerçekten heyecan verici bir şekilde çalışmalarıma devam edebildim” dedi. “Devlet Florida’da hukuk fakültesi de dahil olmak üzere yüksek öğrenime gerçekten yatırım yaptı ve ulusal profilimizi yükseltmemize izin verdi.”

Bayan Rosenbury, Levin Hukuk Fakültesi Dekanı olarak görev yapmadan önce, St. Louis’deki Washington Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Hukuk Profesörü ve Dekan Yardımcısıydı. Ayrıca Harvard Hukuk Fakültesi, Stanford Hukuk Fakültesi ve Chicago Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde misafir profesör olarak bulunmuştur.

Akademik topluluğa katılmadan önce Bayan Rosenbury, New York City’deki Davis, Polk & Wardwell’de bir ortaktı ve ABD New York Doğu Bölgesi Bölge Mahkemesinden Yargıç Carol Bagley Amon ve ABD Mahkemesinden Yargıç Dennis Jacobs için çalıştı. İkinci dönem için Temyizler. Harvard-Radcliffe’den Kadın Çalışmaları alanında Lisans derecesi ve Harvard Hukuk Okulu’ndan Juris Doktoru aldı.