Barış Terkoğlu: İmamoğlu’nu ortadan kaldırmaya hazırlanıyorlar

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Barış Terkoğlu: İmamoğlu’nu ortadan kaldırmaya hazırlanıyorlar İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaretten yargılandığı davanın eski hakimi Hüseyin Güçlü’nün etrafına “İmamoğlu’na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi” dediği sav edildi.

Cumhuriyet gazetesi müellifi Barış Terkoğlu, “İmamoğlu’nu ortadan kaldırmaya hazırlanıyorlar” başlıklı yazısında; İmamoğlu’nun davasına bakan ve Haziran 2022’de yaz kararnamesiyle Samsun’a gönderilen 7. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Hüseyin Güçlü’nün güvendiği kimi hakim ve savcılara neler anlattığını öğrendiğini belirterek şunları aktardı:

“Zengin’in, güvendiği kimi hâkim ve savcılara neler anlattığını öğrendim. Şunları söylüyordu:

“Ben de hükümete dayanak veriyorum. Hatta eşim, hükümetin desteklediği 2 No’lu Baro’da çalışıyor. Lakin ben yargıcım. Tarafsızlığımı korumak zorundayım. Buna karşın birtakım savcılar aracılığıyla, İmamoğlu’na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi. Bu cürümlere ait daha evvel verilmiş kararları inceledim. Vicdani olarak, bu biçimde bir cezanın adaletsiz olacağını gördüm. İmamoğlu hakkında, minimum sondan ceza verip, kararın açıklamasını ertelemenin en doğrusu olacağına karar verdim. Bunu birkaç şahsa de söylemiş oldum. Durumdan haberdar olan ve adliyeyi yöneten bir isim, hükümetle görüşerek atamamı yaptırdı.”

Zengin’in ismini verdiği ismi, hukuksal niçinlerle yazmıyorum…

Peki planlanan ne?

Hâkim Zengin’in kabul etmediği senaryoyu da anlatayım:

– İmamoğlu’na mahpus cezası verilmesi, cezanın çabuklukla nihaileştirilmesi,

– Akabinde TCK’nin 53. unsuruna dayanarak İmamoğlu’nun seçme ve seçilme hakkından mahrum bırakılması, infaz tamamlanıncaya kadar milletvekili, belediye lideri ve parti yöneticisi olamaması,

– Nihayetinde hem İBB’nin muhalefetten alınması birebir vakitte İmamoğlu’nun siyasetten tasfiye edilmesi.

Yeni nazaranve getirilen hâkim, Hüseyin Zengin’in kabul etmediği kaideleri kabul ederek mi nazaranve geldi, bilmiyorum. Lakin yargıçların siyasi cinayet işlediği bu senaryoda, muhalefetin istek göstermekten daha fazla yapabilecekleri var. En sıradani, HSK’de Millet İttifakı’nın üç üyesi var. Bu yazı bile, husus üzerine müfettiş bakılırsavlendirilmesi için münasebet yapılabilir. Tezleri inceleyen müfettişler, sürecin tüm aktörleri ile görüşebilir. Tahminen de Hâkim Güçlü, her şeyi yalanlayan bir açıklama yapar! bir daha de yaşananlar kamuoyu ile paylaşılarak, hazırlanan kumpas bozulmaya çalışılabilir.” (KAYNAK)