Bakan Özer’den velilere: Okullarla hiç bir maddi münasebetiniz olmayacak

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Bakan Özer’den velilere: Okullarla hiç bir maddi münasebetiniz olmayacak Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’da velilerle bir ortaya geldiği toplantıda, “Bu sene birinci kere temel eğitim okullarımıza bütçe gönderdik. Bütün okullara 3,1 milyar TL gönderildi. Okullarımız çabucak hemen yalnızca 1 milyarını kullanabildi. Toptur, kağıttır, tamirdir, şu biçimdedir, bu biçimdedir; okullarla hiç bir maddi münasebetiniz bundan daha sonra olmayacak” dedi.

DHA’nın aktardığına bakılırsa, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı ahenk eğitimi programı kapsamında Çankaya ilçesindeki Hamdullah Suphi İlkokulu’nu ziyaret etti. Okula yarın başlayacak anaokulu ve 1’inci sınıf öğrencilerinin veli ve öğretmenleriyle bir ortaya gelen Bakan Özer, görüş ve tekliflerini dinledi. Okulun ana sınıfında gerçekleşen toplantıda Özer, okul öncesi eğitime yapılan yatırıma ait, “Yıl sonuna kadar anaokullarımızın sayısını 3 bine çıkartacağız. Her mahallede çocuklarımızın gidebileceği anaokulları olacak” diye konuştu.

‘TÜM OKULLARA 3,1 MİLYAR TL BÜTÇE GÖNDERDİK’

Eğitimin öbür kademelerinde önemli muvaffakiyet farkları olmaması için çalıştıklarını kaydeden Bakan Özer, “Bu sene birinci kere temel eğitim okullarımıza bütçe gönderdik. Bütün okullara 3,1 milyar TL gönderildi. Okullarımız çabucak hemen yalnızca 1 milyarını kullanabildi. Paklık, kırtasiye materyali, küçük tamiratlar, laboratuvar donatımıyla ilgili okulların her türlü muhtaçlığının giderilmesiyle ilgili bakanlık tüm okullara bütçe gönderiyor. Okullara, çabucak hemen kullanabildiklerinden daha fazla bütçe imkanı sunduk. Toptur, kağıttır, tamirdir, şu biçimdedir, bu biçimdedir; okullarla hiç bir maddi alakanız bundan daha sonra olmayacak. Yalnızca odaklanacağınız şey ‘şu olsa bu okullardaki eğitim ortamı epeyce daha düzgün olur’ diyerek, okul yöneticilerimize ulaşmak olacak. Okul yöneticilerimiz de bize ulaşacak ve çabucak süratli bir biçimde o eksikliği gidereceğiz” sözlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)