Av müsaadesi verilen hayvanlar için 120 bin imza: Vurma Beni

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Av müsaadesi verilen hayvanlar için 120 bin imza: Vurma Beni Merkez Av Komitesi sonucuyla, ortalarında jenerasyonu tehlikede ve muhafaza altında bulunan elmabaş patka ve üveyiğin de bulunduğu toplam 29 kuş ve 5 göğüslü cinsiyle ilgili av müsaadesi verilen dönem, 20 Ağustos’ta başladı. Dağ keçisi, karaca üzere birfazlaca göğüslü cinsin de bölgelere nazaran ihaleyle avlanmasına ayrıyeten müsaade verilen süreçte, ülke genelindeki 253 sivil toplum örgütü avcılığın büsbütün yasaklanması davetiyle imza kampanyası başlattı.

DHA’da yer alan habere göre, Change.org.tr üzerinden başlatılan kampanyaya 120 binden çok kişi imza atıp dayanak verdi. Ayrıyeten sonucun iptali için Tabiat Derneği tarafınca Danıştay’a açılan dava devam ediyor.

‘Vurma Beni’ sloganıyla sürdürülen imza kampanyasında 253 sivil toplum örgütü ismine, ilgili kamu kurumlarına ulaştırılmak üzere bir dilekçe hazırlandı. Dilekçedeki açıklamada, diğer bir canlıyı öldürmenin sporu, turizmi, hobisi ve ihalesinin olamayacağı belirtilerek, “Bu dünya üstündeki hayatı paylaştığımız öbür canlılardan bahsediyoruz, onlar uzak ve yakın komşularımız. Komşularımızı birer sayı ve kotaya indirgeyen Merkez Av Kurulu’na da kararlarına da karşı çıkıyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)