Amerika’da beyazların yoğunlukta olduğu siyahi Müslüman bayan belediye lideri seçildi

BanaDediKi

Global Mod
Global Mod
26 Eki 2020
1,542
0
0
Amerika’da beyazların yoğunlukta olduğu siyahi Müslüman bayan belediye lideri seçildi 2018’de belediye konsebir daha adaylığını koyan Deqa Dhalac seçim kampanyasını yürütürken birtakım insanların kapılarını çaldığında insanların kapılarını açmaktan korkmuş göründüklerini söylemiş oldu. Başkaları ise onun başörtüsünü gördü ve İngilizce bilmediğini düşündü ama Dhalac kapıları çalmaya ve kıssasını anlatmaya devam etti.

Trump’ın iktidarı sırasındaki İslamofobik siyasetlere karşı siyasete girmeye karar verdi. Maine’de 2018’den bu yana epeyce şeyin değiştiğini söyleyen Dhalac, eyaletin Güney kıyısındaki küçük kentin birinci siyahi belediye lideri oldu. Yeni Amerikalı Liderler’in raporuna göre Deqa Dhalac’ın ülkedeki birinci Somali kökenli belediye lideri olduğu tabir edildi.

İslamofobik siyasetine karşın uğraşından vazgeçmedi

Güney Portland’ın tamamı başka beyaz meclis üyelerinden oluşuyor ve oy birliğiyle Dhalac’ı seçtiler. Ayrıyeten üyeler, topluma olan bağlılığı ve sorunları fikirli bir biçimde ele alması içinDhalac’a övgüler yağdırıyor. 53 yaşında olan Dhalac, bu seçimin insanların duvarlar örmek yerine birbiriyle temas kurmayı gösterdiğini belirtti.

“Bu bayan bunu yapabilirse aslında ben de bunu yapabilirim”

“İnsanların her vakit bir çekincesi olacak ama bu yolla sizi tanıyacak, dinleyecek ve kim olduğunuzu gorecek” diyen Dhalac, belediye lideri seçilmesini oburlarının onun müsaadeden gitmesi için insanlara ilham veriyor. Bilhassa kendisine benzeyen bayanların “Bu bayan bunu yapabilirse aslında ben de bunu yapabilirim” görüşüne sahip olmasını istiyor.

Seçimin akabinde belediye meclisine konuşan Dhalac, “bununla birlikte göçmen, yeni kuşak ya da siyahi beşerler için değil korkmuş ya da bu topluluğun bir modülü olmak istemeyen gençler için de ‘Evet’ diyorum. Şayet ben bunu yapabilirsem, siz de yapabilirsiniz. Nitekim size gereksinimimiz var ve bu hoş kentte her birinizin adım atmanıza muhtaçlığı var” diyerek kelamlarına devam etti.