Aleyna’yı ağır yaralayan şoför 14 yıl evvel de birine çarpmış

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Aleyna’yı ağır yaralayan şoför 14 yıl evvel de birine çarpmış Esenyurt’ta yolda yürüyen 21 yaşındaki Aleyna Işık Gökçe’ye Sezer H. denetimindeki araç çarparak ağır yaraladı. Sezer H.’nin 2008 yılında da 66 yaşındaki Satı Yılmaz’a çarptığı ve Yılmaz’ın bu niçinle ömrünü kaybettiği ortaya çıktı.

43 GÜN TUTUKLU KALDI

DHA’da yer alan habere nazaran, Aleyna Işık Gökçe, 8 Kasım günü meskenine dönmek için yürüdüğü sırada Beylikdüzü istikametinde süratle ilerleyen şoför Sezer H’nin arabasıyla çarpması kararı ağır yaralandı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Gökçe, hala ağır bakımda tedavi görüyor. Olay daha sonrası özgür bırakılan şoför Sezer H. ise savcılığın karara itirazı daha sonrası bir daha yakalanarak tutuklandı.

Sezer H.’nin, 10 Mart 2008 tarihinde Avcılar’da 66 yaşındaki Satı Yılmaz’a çarparak vefatına niye olduğu ortaya çıktı. Karanfil Sokak’ta gerçekleşen kazada, Sezer H., karşıdan karşıya geçmekte olan Satı Yılmaz’a çarptı. Kaza daha sonrası Yılmaz, ömrünü kaybetti. Sezer H. de 12 bin 100 TL isimli para cezasına çarptırıldı ve 43 gün tutuklu kaldı.

‘BİR İNSANIN HAYATI BU KADAR KOLAY OLMAMALI’

Aleyna Işık Gökçe’nin ailesi ise kızlarının ağır bakımdan çıkmasını umut ediyor. Baba Recep Gökçe, “Bu şahıs makas atarak giderken önü kapandığı vakit kendi aracına ziyan gelmesin diye aracı sağ tarafa alıyor. Oraya araç girme yasağı var. O vatandaş frene bassa durabilir. Bu cinayet, kaza değil. bu biçimde bir kaza olmaz. Bir genç kızın bir sürü hayalleri var, benim kızımın hayalleri vardı. Yavrum benim imtihanlara girdi, hostes oldu. Uçacaktı. Uçamadı, gitti. Tabipler müdahale ediyorlar. Bugün, sekizinci gün. Neler çektiğimizi biz biliyoruz. Umutlarımızı hala yitirmiş değiliz. Bu şahıs daha evvel de öteki birine çarpmış ölmüş. Kısa bir devir yatıp çıkmış” dedi.

Sürücünün tutuklanmasıyla ilgili ise ağabey Hakan Gökçe, “hiç bir biçimde su serpilmiyor. Bizim canımızı bu kadar geç olması acıttı. Bizim maksadımız karşı tarafın diğerlerine da ziyan vermemesi. Geçmişte yaptığı bir kazadan dolayı bir oburunun canına mal etmiş. Benim de kız kardeşim de şu an ipin ucunda. 35 yaşında, 2 kişinin de ömrüyle oynamış. Caydırıcı cezalar yok galiba, anlamıyorum. Bir insanın ömrü bu kadar kolay olmamalı. Kaza olabilir ancak bu kazalık bir durum değil. Alkollü otomobil kullanmak, ehliyetsiz otomobil kullanmak… Muhakkak bir sürat hududu var, o hududun üstüne çıkıyor. Trafiğe kapalı alana girip bir beşere çarpıyor” dedi.

Cezaların caydırıcı olmasını isteyen Gökçe, “Bugün Aleyna oldu, yarın bir diğeri olacak. Bundan yıllar evvel ölen kişi Satı Yılmaz’dı. Bu kaza değil, bu cinayete teşebbüs” sözlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)