Ağzına tüfekle ateş açılan köpeğin lisanı koptu: Su bile içemeyecek

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
Ağzına tüfekle ateş açılan köpeğin lisanı koptu: Su bile içemeyecek Hatay’ın Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi’nde öğretmenlik yapan Fatma Betül Yalım’ın bir toprakta sistemli olarak beslediği sokak köpeği, bir kişi tarafınca ağzından vuruldu.

DHA’da yer alan habere nazaran, köpek ağzından yaralanırken, mahallelinin fark edip bilgi verdiği Yalım, yaralı köpeği veterinere götürdü. Köpeğin lisanının koptuğu, ağzının içerisinde müdahale edilemeyecek durumda saçmaların bulunduğu tespit edildi. Yalım, “vatandaşlar Lili’nin ağzından kan gelir vaziyette hareketsiz yattığını söylemiş oldu. Olay yerine gittiğimde otomobil çarptığını düşündüm. Lili’yi alarak çabucak veterinere götürdüm. Orada çekilen röntgende olayın fecî bir vahşet olduğunu anladık’’ dedi.

‘KÖPEĞİN AĞZINDA ÇOK SAYIDA SAÇMA TESPİT EDİLDİ’

Veterinerin tedavi sırasında yaptığı inceleme kararında köpeğin ağzının içine tüfeğin yerleştirilerek, ateş açıldığının belirlendiğini söyleyen Yalım, şu biçimde konuştu:

“Veterinerimiz yaptığı incelemede olayın gece saatlerinde olduğunu kestirim ediyor. Bir cani savunmasız köpeğin ağzının içine tüfeği yerleştirerek ateş ediyor. Lisanı kopan köpeğin ağzının ortasında epey sayıda saçma tespit etti. Şu an ağır bakımda. Kopan lisanının kalan kısmı dikildi. Ağzının ortasındaki saçmalara müdahale edilemiyor. Hayat savaşı veriyor. Hayatta kalırsa tekrar olağan beslenme yapamayacak. Su bile içemeyecek.’’

‘YAKALANMASINI İSTİYORUZ’

Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirten Yalım, ‘’Biz yetkili kurumlara şikayetimizi yaptık. Kamera kayıtları inceleniyor. Bu caninin bir an evvelden bulunarak, caydırıcı cezalar verilmesini istiyoruz. Ben bir öğretmenim. Pak, savunmasız hayvana bunu yapan cani, savunmasız çocuklarımıza da ziyan verebilir. Bu yüzden yetkililerimizden bu caniyi acil olarak yakalamasını istiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)