Adams, Tartışılan İnanç, kilise ve devletin ayrılması fikrini reddediyor

Canan

Global Mod
Global Mod
25 Mar 2021
2,214
0
0
Adams, Tartışılan İnanç, kilise ve devletin ayrılması fikrini reddediyor
Salı günü Belediye Başkanı Eric Adams tarafından düzenlenen yıllık dinler arası kahvaltı normal bir başlangıç yaptı. Bir koro, “My Country ‘Tis of Thee” nin heyecan verici bir yorumunu söyledi. Bir haham konuştu. Budist ve Müslüman liderler de öyle.

Ve sonra işler gerçeküstü olmaya başladı.

Belediye başkanının en yakın yardımcısı Ingrid Lewis-Martin, Adams yönetiminin “kilise ve devletin ayrılmasına inanmadığını” ilan etmek için sahne aldı ve New York belediye başkanını “kesinlikle seçilmişlerden biri” olarak nitelendirdi. onu tanıştırırken.

Bay Adams’ın, bir bakan olan Bayan Lewis-Martin’in görüşlerini açıklama şeklinden açıkça bir sorunu yoktu.

“Ingrid çok haklıymış,” dedi Bay Adams, New York Halk Kütüphanesi’nin Beşinci Cadde’deki cam lobisini dolduran bazı dini liderleri hayrete düşürerek. “Bana kilise ve devlet ayrımı olmadığını söyleme. devlet bedendir. Kilise kalptir. Kalbi bedenden çıkarırsın, beden ölür.”

“Seçilmiş bir memurum çünkü inancımı ayıramam” diyerek alkışları dağıtmaya devam etti.

Politikaları uygularken bunu “tanrısal bir yaklaşımla” yaptığını söyleyerek, belediye başkanlığına giden yolun ilahi olarak takdir edildiğini sürdürdü.

Başka bir noktada, Bay Adams, Yüksek Mahkeme’nin 1962’de olduğu gibi devlet okullarında zorunlu namazı yasaklamakla hata yaptığını ima ediyor gibiydi. “Namazı okullardan kaldırdığımızda okullara silahlar girdi” dedi.

“Dilise ve devletin ayrılması” ifadesi Anayasa’da yer almamaktadır, ancak Birinci Değişikliğin “Kongre herhangi bir dinin kurulmasına veya bu dinin uygulanmasına ilişkin özgürlüğü yasaklayan herhangi bir yasa çıkaramaz” ifadesi, geniş çapta onun dikte ettiği anlam olarak yorumlanmıştır. böyle bir ayrılık

Bay Adams’ın bölünmeyi onaylamadığına dair önerisi, Haham Abby Stein da dahil olmak üzere seyirciler arasında bazı New Yorkluları endişelendirdi. Belediye başkanının konuyla ilgili sözlerini duyunca kendisinin ve aynı masayı paylaşan birkaç kişinin anında aynı tepkiyi verdiğini söyledi: “Hayır, hayır, hayır, hayır.”

Haham Stein, Bay Adams’ın Amerikan toplumunun bu kadar kritik bir ilkesi olarak adlandırdığı şey hakkında bu kadar aşağılayıcı konuşmasının “çılgınca ve tehlikeli” olduğunu söyledi.

Haziran 2018’de Bay Adams ile Onur Haftası sırasında Brooklyn İlçe Başkanı olarak onu ve diğer LGBTQ aktivistlerini onurlandırırken tanışan haham, “İnançlarını insanlara yardım etmek için kullanmaktan bahseden insanlara saygı duyuyorum” dedi. “Değildi.”

Haham Stein, bu tür retoriğin, örneğin New York City de dahil olmak üzere travesti kraliçesi hikayelerini hedef alırken dini inançlarına atıfta bulunan çok sayıda insan örneği göz önüne alındığında özellikle zarar verici olduğunu belirtti.

“Bunun yardımcı olacağını sanmıyorum,” dedi.

New York Sivil Özgürlükler Birliği’nin yönetici direktörü Donna Lieberman, Salı öğleden sonra belediye başkanının sözlerini duyduğunda kendisini “suskun” olarak nitelendirdi.

Bayan Lieberman, “Belediye başkanının kendi dini inançlarına veya inançsızlıklarına sahip olma hakkı vardır ve NYCLU, onun bu inançlara sahip olma hakkını savunur” dedi. Ancak belediye başkanı olarak, kilise ile devletin ayrılmasını sağlayan anayasaya uymak zorunda. Kilise ve devletin ayrılması, belediye başkanı ve ülkedeki diğer herkesin kendi dini veya dini olmayan değerlerini özgürce uygulayabilmesi için esastır.”

Bay Adams’ın sözcüsü Fabien Levy, belediye başkanının sözleri hakkında çok fazla yaygara yapıldığını öne sürdü. Belediye başkanı sadece, dedi Bay Levy, eylemlerine inancın yön verdiğini savundu.

Levy, “Belediye başkanının çeşitli dinlerden yüzlerce temsilciyi içeren dinler arası bir gruptan önce söylediği gibi, kalbi vücuttan çıkaramazsınız” dedi. “Yönetim olarak uyguladığımız politikalar, belediye başkanının Yaratıcıya olan inancından kaynaklanmaktadır.”

New York City’nin açıkça dindar bir belediye başkanı olduğundan bu yana uzun zaman geçti. Bay Adams’ın selefi Bill de Blasio, kendisini bağımsız bir “manevi” kişi olarak görüyordu. Bay de Blasio’nun selefi Michael R. Bloomberg laik bir Yahudiydi. Sözcüsü, Beşinci Cadde’deki Reformcu bir sinagog olan Temple Emanu-El’e ait olduğunu, ancak ayinlere nadiren katıldığını söyledi.

Queens pencereli bir kilisede büyüyen Bay Adams, kendisini bir Hıristiyan olarak tanımlıyor ancak belirli bir mezhebe ait değil. Brooklyn ve Queens’in dini kesimlerinde güçlü bir destekle göreve seçildi.

Ama aynı zamanda maneviyat ve mistisizme küçük harfli bir Katolik yaklaşımı var. En az bir Buda heykeli var. Taşların yaydığı enerji hakkında ciddi bir şekilde konuştu. Ve görünüşe göre polisten ABD’nin finans ve medya metropolünün belediye başkanına yükselişini Tanrı’nın takdiri olarak görüyor.

Adams Salı günü yaptığı açıklamada, “Tanrı’nın ‘En kırılmış adamı alıp onu dünyanın en güçlü şehrinin belediye başkanı yapacağım’ dediğine tüm kalbimle inanıyorum.” dedi. “Beni Topeka belediye başkanı yapabilirdi, Kan.”

Topeka Belediye Başkanı’na acil yorum için ulaşılamadı.

EdShanahan raporlamaya katkıda bulundu.