ABD Lideri Biden’dan ‘tarihin en yüksek enflasyonuna’ yorum: Fiyatlarda düşüş bekliyorum

BanaDediKi

Global Mod
Global Mod
26 Eki 2020
1,542
0
0
ABD Lideri Biden’dan ‘tarihin en yüksek enflasyonuna’ yorum: Fiyatlarda düşüş bekliyorum ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), kasımda aylık yüzde 0,8 artarak beklentilerin üzerine çıkarken, yıllık bazda yüzde 6,8 ile 39 yılın en yüksek artışını kaydetti. Ülkede TÜFE, kasımda yıllık bazda yüzde 6,8 artarak 1982’den bu yana en yüksek artışı gösterdi.

“BASKILAR FİYATLARI YÜKSELTİYOR”

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, tarihe geçen enflasyon bilgilerine ait değerlendirmelerde bulunarak “Bugünkü sayılar, global bir salgından çıkarken dünya genelindeki iktisatların karşı karşıya olduğu baskıları yansıtıyor, fiyatlar yükseliyor.” değerlendirmesini yaptı.

“AİLE BÜTÇELERİNİ SIKIŞTIRMAYA DEVAM EDİYOR”

Kasım ayı datalarının toplanmasından daha sonraki haftalarda yaşanan gelişmelerin, fiyat ve maliyet artışının istenen süratte olmasa da yavaşladığını gösterdiğini aktaran Biden, kasım ayı enflasyonunun itici güçlerinden enerji ve araç fiyatlarında düşüşler görüldüğünü anlattı.

Biden, gelecek aylarda meblağların daha da düşeceğini lisana getirerek şu biçimde devam etti:

“Bu gelişmeye karşın fiyat artışları aile bütçelerini sıkıştırmaya devam ediyor. Raflardaki malları daha kıymetli hale getiren tedarik zincirimizde salgınla ilgili zorluklarda ilerleme kaydediyoruz ve önümüzdeki haftalarda bu mevzuda daha fazla ilerleme bekliyorum.”

ABD iktisadının başka büyük ülkelerin ekonomileri üzere salgın niçiniyle ziyan gördüğünü vurgulayan Biden, lakin ABD’deki ekonomik büyümenin neredeyse öteki tüm ülkelerden daha kuvvetli olduğunu kaydetti. Biden, “Ancak tüketiciler bu toparlanmadan emin olmadan evvel fiyatları ve maliyetleri düşürmemiz gerekiyor. Bu, yönetimimin en değerli maksadı.” sözlerini kullandı.