42 kişinin öldüğü maden katliamında itiraf üzere tabir: Yalnızca oturdum, maaşımı aldım

bencede

Active member
12 Eki 2020
5,542
0
36
42 kişinin öldüğü maden katliamında itiraf üzere tabir: Yalnızca oturdum, maaşımı aldım Bartın’daki maden faciasında, İstanbul’da tedavisi devam eden bir emekçinin ömrünü kaybetmesiyle can kaybı sayısı 42’ye yükseldi. TTK Amasra Kuruluş Müdürü Cihat Özdemir’in de ortalarında olduğu 8 kişinin tutuklandığı soruşturma devam ediyor.

Şüphelilerin mahkemedeki tabirleri ortaya çıktı. Tutuklu sanıklardan Kuruluş Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, 2020 yılının Ağustos ayından daha sonra tüm sorumluluklarının kendisinden alındığını anlattı. AA’nın aktardığına göre Atmaca, “Üretim İltisak Müdürü olarak boş takım üzerimde duruyordu ancak bana bir şey yaptırılmıyordu” dedi. Sanığın, “Sadece oturdum, maaşımı aldım” kelamları dikkat çekti.

İşletme Başmühendisi Mehmet Tural ise olay günü mesaisinin 16.30’da bittiğini söylemiş oldu. Madendeki havalandırmalarla ilgili kontrolünü; Maden İş Güvenliği Şube Müdürlüğü’nün yaptığını söyleyen Tural, “Olay günü ve öncesinde gaz düzeyinin yükselmesiyle ilgili bana bir şikayet ya da bildirim yapılmadı” dedi.

‘EMNİYET MÜHENDİSİ OLARAK BEKLEME BARAJINI YAPARIZ’

Emniyet Mühendisi Şahan Kahraman da sorumluluğun kendisine ilişkin olmadığını tez etti. misyon tarifi gereği maden alanının havalandırılmasıyla ilgili süreçlere bakmadığını belirten Kahraman, “Emniyet mühendisi olarak biz yangın bekleme barajlarını yaparız. Onların kapatılmasını gerçekleştiririz” dedi.

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında 14 Ekim günü meydana gelen patlamada 42 emekçi ömrünü kaybetmiş, 10 emekçi yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturma kapsamında; ortalarında TTK Amasra Kurum Müdürü Cihat Özdemir’in de bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)